knieprothese

  • Ingrid

    Hallo, ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die op vrij jonge leeftijd(ik ben 49) een totale knieprothese hebben gekregen, die met mij hun ervaringen willen delen. Ik ben 4 december geopereerd, was na 5 dagen alweer thuis en alles gaat best voorspoedig.

    Ik hoop op reacties!

  • anne

    goed dat ik dat hoor mijn vriendin moet al sinds 2002 een nieuwe maar durft het niet aan, mag ik meer reacties van jou zij is 52 jaar maar heeft wel haar knie in het verleden stuk gehard

  • Ingrid

    Hallo Anne,

    Verleden jaar om deze tijd heb ik door een rare beweging mijn meniscus gescheurd. In februari een kijkoperatie gehad waarbij de meniscus grotendeels is verwijderd. Ik bleef pijn houden waardoor de orthopeed besloot een donormeniscus te plaatsen. Na 6 weken niet belasten en met een brace om, was de pijn er nog steeds. Mijn knie was versleten, de banden stelden niet veel meer voor, dus een knieprothese was de enige optie. De operaties zijn in Belgie uitgevoerd door dr. Mortele (www.orthoinfo.be). Nu ben ik aan het revalideren, wat erg voorspoedig gaat vooral door mijn (jonge haha) leeftijd. Als ik loop heb ik geen pijn meer. De enige pijn die ik heb is van de wond van binnen die moet genezen. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb, want elke dag pijn is geen pretje.

    Hoop dat je hier wat aan hebt voor je vriendin. Als er vragen zijn hoor ik het wel! Succes!Ingrid schreef:

    >

    > Hallo, ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die

    > op vrij jonge leeftijd(ik ben 49) een totale knieprothese

    > hebben gekregen, die met mij hun ervaringen willen delen. Ik

    > ben 4 december geopereerd, was na 5 dagen alweer thuis en

    > alles gaat best voorspoedig.

    > Ik hoop op reacties!

  • Jeanne

    Hoi Ingrid, ik ben Jeanne, 58 jaar en heb op 15 nov. 2006 een totale knieprothese gekregen. Ik ben blij voor jou dat alles bij jou goedgegaan is. Bij mij is dat niet het geval. Na 8 dagen mocht je als je knie 90gr. kon buigen naar huis. Mijn knie kon ik maar 65gr. buigen en ik mocht dus eigenlijk niet naar huis. Na lang praten met de specialist, mocht ik dan toch naar huis, echter met de toezegging dat ik 2 weken elke dag een therapeut aan huis zou krijgen. Die twee weken zijn er 4 geworden en sinds 2 weken ga ik er zelf naartoe. Mijn knie kan nog steeds geen 90 gr. buigen.

    Nogmaals , ik ben blij dat het bij jou allemaal zoveel beter is gegaan.

    Groetjes Jeanne

  • ingrid

    Hoi Jeanne,

    Dank je wel voor je reactie. Vervelend dat het voor jou anders is verlopen.Met mij gaat het nog steeds goed. Ik loop in huis zonder krukken. Ik heb 1x per week fysiotherapie en voor de rest oefen ik gewoon thuis. Heb een hometrainer in de kamer staan, waar ik sinds gisteren eindelijk op kan fietsen. Weer een stapje vooruit. Het enige probleem wat ik ondervind is het slechte slapen 's nachts. Door het draaien voel ik mijn knie nogal eens en word daar iedere keer wakker van. Jammer want ik zou wel weer eens een nacht helemaal doorslapen. Hoe is het bij jou met de pijn?

    Groetjes, Ingrid

  • m woudenberg

    Ik heb in maart 2006 ook een nieuwe knie gekregen ik hen nu nog veel klachten van de knieschijf en mijn kuit spieren de dokter zegt dat hij hier niet meer aan kan doen en zegt dat ij dit maar moet leven.

    wie heeft deze zelfde ervaring.

    Ingrid schreef:

    >

    > Hallo, ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die

    > op vrij jonge leeftijd(ik ben 49) een totale knieprothese

    > hebben gekregen, die met mij hun ervaringen willen delen. Ik

    > ben 4 december geopereerd, was na 5 dagen alweer thuis en

    > alles gaat best voorspoedig.

    > Ik hoop op reacties!

  • frie

    dag ingrid

    Ook ik ben sinds kort geopereerd aan mijn knie en ook door dr mortele.De ingreep is gebeurd op 15-januari 2007.Dus nog geen drie weken geleden.Ik loop al rond met een kruk en kan al fietsen op de hometrainer.Doch zijn er ook mindere kantjes aan mijn nieuwe knieVooral dan in mijn onderbeen voel ik echt dat ze eraan gewerkt hebben.Nu misschien is dat wel nl en verwacht ik ook een beetje te snel resultaat.Slapen is een ander paar mouwen.Dat is toch niet zo'n suxes maar ook dat zal wel veranderen denk ik.Wat ik ook zo naar vind is dat ik bij het stappen en fietsen steeds de prothese hoor klokken.Dinsdag gaan de haakjes er uit en dan vraag ik toch de nodige uitleg over het hoe en waarom.Verder voor jou een goed herstel en een pijnloos leven met je nieuwe knie.

    ps ik ben net 51 geworden

    groeten frie

  • ingrid

    Hoi Frie,

    Wat jij beschrijft over het “ klokken” van je prothese heb ik ook. Bij het lopen en mijn oefeningen hoor/voel ik het.Hoop dat het overgaat.

    Slapen wordt wel iets beter, maar nog steeds als ik me omdraai heb ik pijn waardoor ik wakker word. Ik heb ook het gevoel als ik mijn knie buig, dat ik ergens “ doorheen” moet, waarna het buigen makkelijker wordt. Lopen gaat steeds beter al voelt mijn knie nog stijf. Volgende week ga ik weer aan het werk, voorlopig 1 uurtje per dag om het te proberen. Ben benieuwd!

    Misschien wil je me laten weten wat de bevindingen zijn van Mortele?

    Groetjes, Ingrid

  • hans

    hallo ingrid

    ik ben 53 jaar en ben op 17-11-2005 aan mijn linkse knie geopereerd.

    Het heeft ±10 maanden geduurd voordat ik weer 100% aan het werk was,het was geen gemakkelijke tijd eerst leren lopen buigen,fietsen maar het ging toch langzaam beter.

    Nu bleek bij de nacontrole dat mijn rechtse knie ook al ver gevorderde slijtage had.

    De specialist heeft toen in overleg met mij besloten om hier ook maar een prothese in te zetten dit is ondertussen op 12-02-2007 gebeurd ik heb hier totaal geen spijt van want de pijn is zo goed als weg.Ik loop alweer zit op de hometrainer en kan mijn knie al ruim 110 graden buigen.Al bij al heb ik er totaal geen spijt van dat ik het heb laten doen want na al die jaren van pijn nu al zo goed als pijn vrij te kunnen leven is een heerlijkheid.Ik ben trouwens geopereerd in het CWZ te Nijmegen.

    Ik wens iedereen veel succes bij zijn revalidatie .GROETJES HANS

    m woudenberg schreef:

    >

    > Ik heb in maart 2006 ook een nieuwe knie gekregen ik hen nu

    > nog veel klachten van de knieschijf en mijn kuit spieren de

    > dokter zegt dat hij hier niet meer aan kan doen en zegt dat

    > ij dit maar moet leven.

    > wie heeft deze zelfde ervaring.

    > Ingrid schreef:

    > >

    > > Hallo, ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die

    > > op vrij jonge leeftijd(ik ben 49) een totale knieprothese

    > > hebben gekregen, die met mij hun ervaringen willen delen. Ik

    > > ben 4 december geopereerd, was na 5 dagen alweer thuis en

    > > alles gaat best voorspoedig.

    > > Ik hoop op reacties!

  • anke

    heeft iemand ervaring met het plaatsen van een halve knie prothese, graag u ervaring, en hoe is het herstel bij deze behandeling . bij voorbaat mijn hartelijke dank anke