blijvende pijn na schouderprothese

  • Jolanda Braun

    Hallo

    Ik plaats dit bericht voor mijn moeder.

    Zij is aan haar schouder geopereerd en heeft nu een kunstschouder/prothese. De pijn is echter niet minder geworden. Zij kreeg fysiotherapie maar is hiermee gestopt omdat de pijn niet meer te houden was. De pijn belemmert haar dagelijks.

    Mijn moeder zou graag ervaringen horen van mensen die hetzelfde probleem hebben. Ook als u iemand kent met dit probleem, zou zij graag hun verhaal/tips horen.

    Verder de vraag of er sites o.i.d. zijn voor dit soort pijnklachten.

    Laat het even weten.

    Alvast bedankt namens mijn moeder.

  • Nicole

    Hallo,

    ik kan me de pijn van je moeder goed voorstellen. Ik ben in hetzelfde geval.

    Ik weet niet hou oud je moeder is, ikzelf ben 54 jaar en heb een halve schouderprothese.

    Vanaf het plaatsen hiervan heb ik voortdurend pijn in de bovenarm die nu uitstraalt naar de schouder tot achter mijn oor. Er wordt aangeraden om een volledige schouderprothese te plaatsen maar blijkbaar ben ik daar nog te jong voor.

    Je staat op met pijn en gaat slapen met pijn. Zelfs de minste beweging doet pijn.

    Heeft u ondertussen een oplossing gevonden voor uw moeder?

    Met vriendelijke groeten,

    Nicole

  • anjes en ton

    geachte mensen ik wil reageren op plaatsing schouder prothze ook ik heb nog dagels veel pijn en beperking .ongeluk gehad t is nou 7 mnd geleden de protheze de beperking is ernstig geen auto rijden , haren doen, aankleden huishouden. m,n schouder was zo ergnstig kapot erst geprobeert met schroeven en plaat maar m,n botten groeide niet meer tegen elkaar vandaar de protheze ben in maastricht geopereerd . wat wel de pijn verzacht is infra rode sauna warm bubbelbad proberen te zwemmen met een arm watis u ervaring ???? ga nou revalideren de fiso 100x doet steeds erg pijn erna en de arm flink gezwollen .en weet nou niet wat ik moet doen stoppen met fisio of doorgaan, maar dan word de schouder. erg stijf nou sterkte ermee graag u reacktie met groet anjes

  • thea neecke

    op 8 februari 2010 heb ik een reverse schouderprothese gekregen. Dit omdat er te weinig weefsel over was voor een gewone prothese. Het was nl een blow out fractuur. Nu, ruim een jaar later, heb ik nog steeds waanzinnig veel pijn aan die schouder. Ik weet dat ik hem eigenlijk overbelast, want ik ben aan het revalideren na een behoorlijke rugoperatie en kan niet lopen zonder rollator.

  • liliane koenen

    Hallo

    Ook ik wil even reageren op blijvende pijn na schouderprothese

    ik heb 25 aug 2010 in het Sint Maartenskliniek een schouderprothese gekregen een DELTA-PROTHESE

    voordat ik deze prothese kreeg was ik al 5 keer aan mijn schouder geopereerd, CUF-REPAIR

    en elke keer ging het weer mis en kon het niet meer geopereerd worden,

    toen is besloten voor een DELTA-PROTHESE, en de artsen gaven mij goede hoop,

    ik zou zo goed als van de pijn af zijn en mijn arm weer redelijk goed kunnen bewegen en gebruiken.

    nu bijna 7 maanden verder,en nog steeds fysiotherapie,heb ik nog meer pijn als voor de operatie.

    de pijn straalt uit naar nek- schouder en rug, laatste weken ook last van hoofdpijn.

    .

  • Marion

    Graag wil ik reageren op de pijnen die blijven na een schouderoperatie. Ik moet het nog ondergaan, maar als ik bovenstaande berichten lees dan wordt ik er niet vrolijk van.

    is er dan iemand die me kan zeggen of het ook anders kan uitvallen?

  • herman de mil

    dag schouder collega's,

    Ik zelf heb al 3 operaties achter de rug bij het plaatsen van een schouderprothese.

    Mijn verhaal begint in 1999.Ik was toen 43 jaar en er werd chemocrhomatose vastgesteld.Dit is een genetische afwijking van ijzeropstapeling.Normale feritine is 80 tot 120,ik had een feritine van 3700!!.Dus elke week aderlatingen (halve liter) gedurende een jaar om het ijzer uit mijn lichaam te doen.Het kwaad was ondertussen geschied,want ijzer tast de lever of gewrichten aan,en in mijn geval de schouders.

    Na vele pijn, onderzoekingen kinés en behandelingen werd er besloten een schouderprothese te plaatsen(januari 2011).

    Na de eerste operatie had ik ondragelijke pijnen.Ik weet nu wat morfine is!!Een verbetering was het uiteindelijk niet,want de pijn bleef.In september 2011 een tweede operatie waar een deeltje van de prothese verwijderd werd,dat volgens de dokter niet op zijn plaats zat.De week daarop een hematoom gedaan.Mijn arm zwelde op en was van mijn hand tot de schouder zwart van een inwendige bloeding.Terug een spoedoperatie ter voorkoming dat mijn prothese zou besmet geraken.

    Tot begin januari 2012 antibiotica genomen.En nog is het niet gedaan want de pijn is er nog steeds alsook de beperkte bewegelijkheid.Nu blijkt dat de prothese het bot beschadigd.Nu moet ik drie maand de schouder zoveel mogelijk laten rusten,om dan te zien voor een 4e operatie waarin ze een platina plaatje zouden plaatsen tussen de bol van de prothese en de kom.Nu heb ik ook osteoperose,en volgens mij zit daar het probleem van de genezing.

    Je zou zeggen, ga naar een andere specialist.Heb ik gedaan, maar niemand wil aan de prothese iets doen.Dus ben ik noodgedwongen naar dezelfde specialist te gaan.

    Mijn andere schouder staat hetzelfde te wachten.Ik behelp mij ook met regelmatig nemen van een sauna en zwemmen,en dagelijks nog een pijnstiller.

    Zo,ik hoop voor jullie dat alles toch nog goed mag aflopen.Zo te zien staan we niet alleen met ons probleem!!

    Het beste en lat maar iets horen

  • sita

    Graag wil ik reageren op de reactie blijvende pijn na schouderprothese.

    iK ben in 2008 voor de 3e keer geopereerd aan mijn schouder,ook ik had na 2 operatie nog steeds last van mijn schouder.

    IK ben toen een aantal keren bij de huisarts geweest en die heeft mij toen eerst pijnstillers gegeven maar dat hielp op een gegeven moment niet meer tot ik op een gegeven moment zo boos werd van de pijn ben ik weer naar de huisarts gegaan

    en heb toen gezegt dat ze er iets aan moesten gaan want ik zat bij haar aan tafel te huilen van de pijn waarop de huisarts zei wat wil je dat ik er aan doe,ik zei van mijn part een schouderprothese zeij zei daar bent u te jong voor ik was toen 38 jaar

    ik werd op dat moment nog bozer en zei als dat niet kan dan amputeren ze mijn arm maar en toen heeft zij mij doorverwezen

    naar een orthopeed heb het hele verhaal opnieuw gedaan en heet overleg gepleegd met zijn collega's of het mogelijk was op zo'n jonge leeftijd en dat kon.Nu 4 jaar later heb ik nog steeds last van mijn schouder heb fysio gehad en heeft wel geholpen en ik doe nu oefeningen thuis maar niks is minder dan een blijvende pijn na een schouderprothese.

    IK hoop dat je moeder iets kan nu ik mijn verhaal heb gedaan,fysiotherapie kan naturlijk nooit kwaad zou ik wel doen als ik jou moeder was.Ik wens ou moeder heel veel sterkte met haar schouder mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

    Mvg sita

  • willy bloem-keurentjes

    hallo na meerdere operaties heb ik in 2010 een 2de voledige schouderprothese gekregen.Ik heb iedere dag pijn.Ik sta er mee op en ga ermee naar bed. Neem veel pijnstillers Moet juni weer voor controle terug.Gewricht kraakt ook. Had er toen wel iets anders van gedacht. Mee leren leven nee dat is te makkelijk gezegd

  • maria platteau

    ik sta voor een volledige schouderprotese , graag personen die het hebben laten uitvoeren, hun ervaringen ,

    met dank