Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van midden 30.

Op 1 jarige leeftijd ben ik overreden door een vrachtwagen (linkerzijde) en is hierdoor de draaikop van mijn bovenbeen//heup verbrijzeld.

Gezien mijn leeftijd toen, konden ze hier niks aan doen.

Nu is in de tussentijd mijn bovenbeen aan mijn heup vastgegroeid en heb ik een beenlengte verschil van ruim 5 cm.

Ook is mijn linkervoet een beetje in spitsstand gaan staan. Mijn rug staat ook enorm krom, enorm holle rug, wat alleen corrigeerbaar is door alleen op mijn rechterbeen te gaan staan.

6 jaar geleden ben ik bij een orthopedisch arts in het Meander Medisch Centrum Amersfoort geweest ivm een heupprothese. Dit ivm ongemakken in bewegingen en de pijn die ik heb na/tijdens het lopen.

Deze arts is/was gespecialiseerd in heupprotheses bij jonge vrouwen.

Helaas kon hij me niet helpen. Mijn “geval” is complexed dat hij er niet aan begint (toen). Op een rontgen foto van toen was geen slijtage in mijn goede/rechterheup te zien.

Hij wist ook niet of er in nederland wel een arts was die een geval als mijzelf aan kan/durft. Hij zei dat ik wellicht betere kansen in het buitenland heb.

Omdat ik toen nog niet zo heel veel pijn had, was die hele molen mij het nog niet waard (had toen ook nog een kindje van 2 jaar, nu inmiddels 8)

Nu 6 jaar later begin ik ineens in korte tijd heel veel pijn te krijgen in mijn “goede” heup, de rechter tijdens het bewegen/lopen. Veel pijn in mijn rechter lies en aan de achterkant op het bovengedeelte van de heup.

Dit branderige/stekende/pijnlijke gevoel komt al na een paar minuutjes lopen opzetten.

Als ik dan ga zitten, ga ik door een enorme vloedgolf van pijn heen.

Eenmaal een 10 minuten gezeten is de pijn weer weg.

Ook is mijn rug inmiddels een zwak punt in mijn lichaam gaan worden.

Klinkt dit als heupslijtage van mijn rechterheup ?? Een 2 maanden geleden was ik wederom bij een orthopedisch arts ivm een zeer pijnlijke rechtervoet. Hij concludeerde (door even snel mijn rechterbeen te bewegen en de foto van 6 jaar geleden te bekijken) dat ik geen heupslijtage heb.

Stel dat ik nu wel een heupslijtage aan het ontwikkelen ben .. en er moet een heupprothese komen, dan zou dat betekenen dat ook de linkerkant (verminkte kant) meegenomen moet worden. Dus een dubbele heupprothese.

Er moet dan veel gebeuren waaronder het weer losbreken van mijn bovenbeen en heup.

Kunnen jullie mij een goede orthopedisch chirurg aanwijzen die mijn situatie wellicht aan zou durven?? Uiteraard het liefst in Nederland.

Alvast bedankt voor het lezen en reageren.