hallux-valgus

  • henk

    Tot nu toe ben ik 3 keer geopereerd aan HV. Aan linkervoet wel 2 keer. De 1e keer in Westeinde Zkhs. Den Haag 2e keer in Antoniushove te Leidschendam en het enige voordeel is dat die grote uitstulping bij m'n grote teen is verdwenen. Beide keren heb ik veel pijn gehad en is mijn grote teen weer over de naast gelegen heen gegroeid.

    Van diverse personen kreeg ik het advies om naar dr. Muller in het Diac.Zkhs in Leiden te gaan. Die heeft mij voor de 2e keer aan linkervoet geopereerd.Al enkele dagen na operatie bleek het mis te zijn; grote teen ligt nog meer over de ander en ik heb dikwijls stijve tenen. Een rotgevoel. Als ik dit had geweten was ik er nooit aanbegonnen.

  • Mirjam

    HALLUX VALGUS operatie via ‘minimal invasive surgery’:

    op 18 september ben ik aan beide voeten geopereerd in de kliniek San Román in Alicante.

    Ik kan iedereen die dezelfde problemen heeft deze operatie bij San Román aanraden.

    In het kort: prima begeleiding vanaf het eerste contact, op één dag operatie aan beide voeten, goede voorlichting, schuifelend de kliniek uit (verplicht een maand lang omdat je de voeten niet mag afwikkelen), slechts een dag een pijnstiller gebruikt, antibiotica en medicatie tegen infecties, na een week hechtingen eruit, zag er toen al prachtig uit, sinds 29 oktober na röntgenfotos via de huisarts die mij volledig hierin steunde, direct een antwoord op de gemailde fotos, dat alles er heel goed uitzag en ik het verband kon verwijderen. Een A4'tje met instructies (houd je daaraan! ook aan het plat lopen in het begin, anders krijg je complicaties bij het herstel!).

    Mijn voeten zijn prachtig, je ziet nu al praktisch niets meer van de ingreep, ik ben dolgelukkig en kan het iedereen aanraden.

    Je kunt me mailen voor vragen: mirjamburer@ziggo.nl

    Mirjam

  • Mirjam

    nog een kleine toevoeging:

    het is werkelijk absurd dat deze ingreep tot eind 2011 vergoed werd en daarna niet meer.

    Heb gehoord dat het in Spanje goedkoper is dan in Nederland en begrijp niet dat deze m.i.s. techniek niet in ons land wordt uitgevoerd.. Achterstand wetenschap? Politiek? Bescherming nederlandse specialisten door zorgverzekeraars..?

    We zouden samen een vuist moeten maken, maar vooralsnog hebben zowel het CVZ en minister Schippers op mijn brieven negatief gereageerd, beroepen zich op een (plotseling verschenen..) protocol, dat deze vanaf 1979 bekende techniek niet erkent..

    Mirjam