Hoi iedereen,

Ook mijn voeten lijden aan Hallux Valgus.

De 22ste van deze maand heb ik een eerste afspraak met een specialist i.v.m. mijn voeten en wou hier gewoon eens wat ervaringen en verhalen lezen en eventueel wat info?

Eventjes een schets van mijn voeten:

Volgens mijn huidige huisarts (nog maar sinds 1jaar) is mijn voetprobleem een aangeboren afwijking en heb ik een huidziekte ofzo.

Ik heb namelijk aan beide voeten hallux valgus, héél erg pijnlijk maar mijn voeten zien er (gelukkig) niet zo uit als sommige afbeeldingen op google, dus bijzonder ernstig zal het wel niet zijn.

Het is wel overduidelijk dat het aan mijn linkervoet in een verder stadium zit, ook loop ik met deze voet scheef, bij elke stap die ik zet wijst mijn voet naar buiten. Hoelang ik er al mee loop weet ik niet, maar op 15de zagen mijn voeten er nog normaal uit en had ik af en toe last van pijnlijke voeten.

Nu ben ik 23 en heb ik altijd last van mijn voeten, zelfs als ik gewoon zit of lig doen ze heel veel pijn. Volgens mijn huisarts is dit dus een aangeboren afwijking.

De huidziekte volgens mijn ha is mijn eeltvorming op mijn voeten.

Ik ging er vanuit dat dit het logische gevolg is van de scheefstand van mijn voet en teen.

Op mijn grote teen heb ik namelijk 2 eeltplekken, telkens op die 2uitstekende bultjes, van die plekken heb ik geen last, het doet ook geen pijn ofzo.

Maar onder mijn voet, zo in het midden vlak onder mijn tenen heb ik 1 heel grote en dikke eeltplek, die héél veel pijn doet. Daar voel ik ook tintelingen, een branderig gevoel, het gevoel dat er een mes in wordt gestoken enz.;

Hopelijk is er iemand die dit herkent en mij toch een beetje kan geruststellen, ik ben namelijk een overdenker en ik weet dat het nog maar een weekje is voor ik een specialist zie maar zo ondertussen al wat meer info verschaffen kan mij al geruststellen.

Ik heb trouwens ook nooit hakken e.d. kunnen verdragen. Eigenlijk kan ik geen enkele schoen verdragen, maar met mijn sneakers geraak ik het verst zullen we maar zeggen..