Zenuwuitval (dropping hand) na bovenarm fractuur.

 • Michiel Kuis

  Beste mensen,

  6 weken heb ik een spiraalbreuk van de linker bovenarm opgelopen. Daarbij heb ik als complicatie een zgn drophand opgelopen. Dat betekent dat ik mijn pols en mijn vingers niet meer omhoog kan bewegen omdat de zenuw het niet doet door de breuk.

  Mijn vraag is of mensen hier ervaring mee hebben en wat er aan gedaan kan worden. Zowel de chirurg als de neuroloog weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Zijn er plaatsen in Nederland waar ze dit misschien goed kunnen behandelen?

  Vriendelijke groeten,

  Michiel Kuis.

 • m

  heeey

  ik studeer ergotherapie, ik ben net begonnen maar we hebben wel al te maken gehad met dit verschijnsel. ik weet niet of het goed behandelbaar is zodat het over gaat maar een ergotharpeut kan je wel helpen met het dagelijks handelen dat moeilijker gaat, doodat een hand niet goed werkt.

  marlynn

 • Michiel Kuis

  Hi!

  Dank je wel voor reactie. Het is inderdaad een lastig iets. Ik ben nu 5 maanden verder en ik heb inmiddels al weer een groot deel van de functie terug. Toch ziet het er naar uit dat het niet 100% zal herstellen. Dat schijnt wel vaker voor te komen bij zenuwletsel. En voor iemand die gitaar, piano, bas en drumt is dat wel lastig…

  Misschien heb je een aangepaste gitaar voor me ;)?

  Michiel!

 • FHBM

  beste michiel,

  ik ben neuroloog in opleiding, en weet dat er zeker behandelingsmogelijkheden bestaan, afhankelijk van de aard en de ernst van de breuk, en de tijdsduur sinds het letsel. hiervoor zou een neurochirurg geconsulteerd moeten worden.

  hopelijk heb je hier iets aan! veel succes

 • syllie

  Graag zou ik even willen reageren op jullie berichtjes. Mijn zoon van 13 heeft 6 weken geleden een motorongeluk gehad en heeft daarbij een bovenarmfractuur opgelopen. Nu heeft hij ook een “dropping hand”. Hij heeft fysiotherapie en begeleiding van de neuroloog en de chirurg. Het verbeterd eigenlijk maar weinig tot niet. Ook het gevoel op de handpalm is dof, niet in zijn vingers. Mijn vraag is; is er een kliniek die hierin gespecialiseerd is? Of misschien een arts? Of is dit nog tevroeg om naar toe te gaan?

  Gegroet Sylliem schreef:

  >

  > heeey

  >

  > ik studeer ergotherapie, ik ben net begonnen maar we hebben

  > wel al te maken gehad met dit verschijnsel. ik weet niet of

  > het goed behandelbaar is zodat het over gaat maar een

  > ergotharpeut kan je wel helpen met het dagelijks handelen dat

  > moeilijker gaat, doodat een hand niet goed werkt.

  >

  > marlynn

 • Michiel Kuis

  Hallo,

  bij mij begon het herstel pas na 10 weken ongeveer. Bij 20% van de mensen met een bovenarmfractuur treedt een 'dropping hand op. Gelukkig berust dit in de meeste gevallen slechts op neuropraxie en treedt spontaan na ongveer 3 maanden op.

  Aangezien een bovenarmfractuur bij jonge mensen zeldzaam is, is dus een dropping hand nóg zeldzamer. Bij mij dachten ze dat ik een ernstige ziekte had of zo…

  Het gaat heel geleidelijk. Ik ben nu een half jaar verder en ik heb denk ik 80% van mijn handfunctie terug. Naar alle waarschijnlijkheid zal het tussen de 90 en 100% gaan herstellen.

  Fysio is inderdaad een goede start. Mijn fysiotherapeut heeft een protocol voor perifeer zenuwletsel gebruikt. Daarin stonden speciale oefeningen voor mensen met een dropping hand.

  Vriendelijke groeten,

  Michiel.

 • stokje

  ook ik studeer ergotherapie en ik denk dat je het beste bij de (huis)arts om een doorverwijzing kunt vragen. ergotherapie kan niet de hand genezen maar we de mogelijkheden tot het uitvoeren van activiteiten vergroten, zodat je (bijna) alles weer kunt doen (waarschijnlijk wel anders dan je gewent was te doen)

 • Fausto

  Heb 2,5 jr geleden ongeluk gehad en toen sleutelbeen op 2 plekken gebroken. ongeveer 2 weken daarna kreeg ik last van funtie uitval in m'n hand, heeft een jaar geduurd voordat het weer een beetje okay was, nu ineens weer slechter. is dat ook een dropping hand?

 • Michiel

  Excuses voor de late reactie.

  Het kan wel eens voorkomen dat het weer wat slechter gaat ja. Ik begreep van mijn huisarts dat zeker wanneer je ziek bent o.i.d, dat de functie weer even minder wordt. De zenuw die opnieuw is ingegroeid is gewoon een stuk gevoeliger dat wat je eerst had. Ik zou het wel even in de gaten houden en wanneer nodig tijdig naar je huisarts gaan.

  Groeten,

  Michiel Kuis.

 • liesbeth

  hallo

  onze zoon is door een camper in de ardennen aangereden door dit ongeval brak hij zijn bovenarm en werd in Belgie met spoed geopereerd..

  De volgende dag werd zijn arm opnieuw verbonden en hij had meteen door dat zijn arm niet meer functioneerde ,geen controle meer over zijn pols en de strekfunctie van zijn vingers minimaal.Hij is nu weer thuis en wij zijn voor controle bij de chirurg geweest. Mijn vraag is wanneer ben jij naar de neuroloog gegaan naar het ongeval en hoe is het verder verloop geweest v

  Vriendelijke groet liesbeth

  Michiel schreef:

  >

  > Excuses voor de late reactie.

  > Het kan wel eens voorkomen dat het weer wat slechter gaat ja.

  > Ik begreep van mijn huisarts dat zeker wanneer je ziek bent

  > o.i.d, dat de functie weer even minder wordt. De zenuw die

  > opnieuw is ingegroeid is gewoon een stuk gevoeliger dat wat

  > je eerst had. Ik zou het wel even in de gaten houden en

  > wanneer nodig tijdig naar je huisarts gaan.

  >

  > Groeten,

  >

  > Michiel Kuis.