Heup Prothese Keramiek op Keramiek.

  • Joyce

    Hoi hoi,

    ik wil me even voorstellen, mijn naam is Joyce en ben 25 jaar.

    Vanaf jongs af aan blijk ik heupdysplasie te hebben en dat heb ik 15 november vorig jaar te horen gekregen naar een aantal onderzoeken. Mijn Heupen zijn door de heupdysplasie helemaal versleten en heb ik geen kom en een vergroeide en versleten kop. Ik begon vorig jaar steeds meer klachten te krijgen, lopen gaat moeizaam en houd ik niet vol, slapen gaat ook met veel pijn gepaard, en ben ik elke middag bek en bek af. Al met al, alles kost me veel moeite en pijn.

    Nu heb ik te horen gekregen dat ik in Nederland nog niet geopereerd kan omdat ze me nog veel te jong vinden, en hebben ze me verteld dat ik er maar mee moet leren leven.. Zo mocht ik niet meer zwaar sporten, trappen vermijden, lopen zo min mochelijk enz enz…

    Ik was er totaal niet mee eens wat de orthepeed zij en kan niet accepteren dat ik nu niets meer mocht, want ik sport graag en en beweeg gewoon heel veel. Ben daarna eigenlijk meteen voor second upinion gegaan en ben toen in België terecht gekomen voor een BHR oplossing. Helaas blijkt deze niet bij mij geplaatst te kunnen worden omdat mijn heupen te vergroeid zijn en geen goede bevestiging geplaats kan worden.

    Nu hebben ik en mijn specialiste in België (ANCA kliniek) besloten om een totale protese te plaatsen en dan Keramiek op Keramiek.

    ( http://www.heup.be/ne/html/thp.html )

    Ik ben nog maar net 25 en heb toch ja gezegd tegen deze oplossing.

    Zijn er nog meer mensen bekend met deze behandeling op zo'n jonge leeftijd?

    Groetjes,

    Joyce

  • marymaan

    Hoi, moet je hier kijken

    http://www.heup.be/nl/soc-netwerk/gastenboek.html?start=20

    er is veel ervaring en de resultaten en tecnologie zijn volgens me en veel mensen uitstekende dan in Nederland

    groeten,

    mary

  • mieke

    Hoi Joyce,

    Ik heb even een vraag.

    Ik zie dat jij in 2007 en nieuwe heup hebt gekregen keramiek op keramiek.

    Nu heb ik deze ook gekregen 2 weken geleden omdsat mijn bhr heup mijn lichaam aan het verstoten was.

    Ik ben zelf ook nog maar 33 jaar en heb 5 jaar geleden een bhr prothese gekregen en nu 5 jaar later keramiek op keramiek.

    Ik ben referenties aan het zoken wat deze prohese betreft maar kan er weinig van vinden.

    Hoe bevalt die jou en wat zeggen ze bij jou hier over ik ben dus ook echt een heup patient met heupdesplasie en toen ik 16 was heb ik een pandak gekregen en nu dan inmiddels de 4de operatie

    Ik hoop wat van je te horen ook wat revalideren ed betreft willen jou spieren ook niet zo ed ed

    Hopend op een reactie met vriendleijke groeten Mieke

  • geertje

    Mieke,

    Ik lees dat jij afstotingsverschijnselen hebt gehad met een BHR prothese.

    Mag ik vragen welke klachten jij hierbij hebt gehad?

    Groet, Geertje

  • hans

    Beste Joyce

    Mijn vrouw krijgt ook in Belgie een keramiek op keraniek heup bij Dr de Smet van de Anca kliniek, iemand met heel veel ervaring (> 6500 heupoperaties) en wereldwijd bekend.

    Nu is mijn vrouw 52 (wat voor een kunstheup toch jong is) en dat is een heel andere leeftijd.

    Wat erg goed is, is dat in de Anca kliniek heel veel aandacht besteed wordt aan het exact goed plaatsen van een kunstheup en dat voor relatief jonge patienten heel goed tussenoplossingen zijn.

    Je noemde al de resurfacing, maar er wordt ook gewerkt met korte prothesestammen als dat mogelijk is en, heel belangrijk, ze gebruiken koppelbare stam-, nek- en bolkoponderdelen.

    Het grote voordeel daarvan is dat alles precies op maat gemaakt kan worden en dat als het later nodig is om te heropereren hoeft alleen een onderdeel en niet de hele prothese vervangen te worden.

    Wat ze daar ook doen en in Nedreland niet, is twee heupen tegelijk als beide heupen versleten zijn, zoals bij mijn vrouw. In NL durven ze dat niet, maar als een patient verder gezond is zitten aan een bilaterale ingreep alleen maar voordelen tov twee maal unilateraal opereren: opgetelde infectiekans is kleiner, revalidatie is makkelijker en zinvoller , de totale revalidatie is korter, de kosten zijn 35% goedkoper.

    NB:

    Dr de Smet is een heel bijzondere, zeer goede en zeer aardige dokter met heel uitzonderlijke toewijding.

    Ik weet niet of je hem hebt, maar zijn collega's zijn door hem opgeleid en worden door hem begeleid dus! Hij gaat zelfs na een operatie kijken en praten met patienten van die collega's.

    Je bent echt in de beste handen, hun advies is heel betrouwbaar.

    Ze gebruiken daar een extra harde keramiek soort.

    Tip Interview met Dr de Smet:

    http://vimeo.com/12310293

    Hans

    partner van Elly (met over 10 dagen 2 nieuwe heupen)

  • claudia

    hallo Hans.

    Mijn naam is Claudia en ik las dat uw vrouw begin dit jaar in 1x 2 nieuwe heupen heeft gekregen. Hoe is dat allemaal gegaan? En het revalideren? Mee of tegengevallen? Mijn zoon van bijna 18 wacht nu ook op die operatie, dat zal wel in november plaatsvinden. En nu willen wij heel graag ervaringen , do's en don'ts, van andere mensen horen!

    Alvast bedankt,

    groetjes Claudia

  • Hans Veenhuis

    Op 2 okt. 2012 heb ik een bilateraire heupoperatie gehad , uitgevoerd door dr. Koen de Smet in Gent. Na 4 weken liep ik geheel zonder krukken en kon ik weer auto rijden. Na 6 weken ben ik zelf teruggereden naar Gent (550 km totaal) voor controle. In een woord fantastisch. Nu bijna een jaar later nog steeds voor 100% tevreden. Over het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent ben ik minder te spreken. Zeer vriendelijk personeel, maar daar hield het dan ook wel mee op.

  • Ellen

    Hallo,

    Ik heb een nieuwe heup nodig.

    Ik ben onder behandeling in de St. Maartenskliniek, in Nijmegen.

    Zij plaatsen heupprothesen waar je ongeveer 15 jaar mee kunt doen.

    Nu heb ik gelezen dat een keramische kom en -kop veel langer mee gaan.

    Mijn vraag, wie heeft er lange tijd ervaring mee.

    En waar in NL werken ze met keramiek.

    Groetjes

    Ellen

  • Lonneke

    Hallo allemaal,

    Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met de Anca kliniek (Dr Koen de Smet). Dus; is er iemand uit NL die ervaring heeft met een THP (totale heup prothese) geplaatst door Dr Koen de Smet (Anca kliniek) in Gent? Ik ga me waarschijnlijk laten opereren in maart. Ik krijg dan een COC (keramiek op keramiek) heup prothese. 

    Ik ben (nog maar) 32 jaar en heb een hele geschiedenis met heup operaties (triple osteotomies en een keer een intertrochantaire osteotomie).

    alvast enorm bedankt voor een reactie! 

    Groetjes L