peesontsteking schouder

 • tanja

  Ik heb al bijna een jaar last van een peesontsteking in mijn schouder.Heb eerst medicijnen van de huisarts gehad daarna fysiotherapie wat het alleen maar erger maakte.Daarna doorverwezen naar de orthopeed,na een mri scan was de diagnose peesontsteking.Nu inmiddels 3 keer een injectie gehad maar t helpt allemaal niks alleen maar meer pijn en steeds minder kunnen. Nu is de volgende stap een operatie alleen is mijn dokter er niet voor omdat het geen garantie geeft op herstel.

  Dus mijn vraag is wie is er geopereerd,wat voor operatie en wat is het resultaat ??

  Ik zou er graag alles over horen zowel positief als negatief.

  BvD Tanja

 • sabine

  hallo,

  ik heb net je verhaal gelezen.

  echt heel vervelend met je schouder.

  ik heb ongeveer 1,5 jaar last gehad van m,n schouder.

  heb 2 spuiten gehad maar daar kun je dus echt niets mee.

  vervolgens was er een orthopeed zo slim om me door te verwijzen voor ,n scan met vloeistof zodat alles daarbinnen oplicht.

  toen was te zien dat er een stuk van de kom was afgebroken en dat m,n capsel er niet meer voor zorgde dat m,n schouder in de kom bleef.

  is gelukkig nog nooit gebeurt maar ik kon dus m,n eigen schouder uit de kom duwen met ,n kleine beweging.

  ben dus 6 weken geleden geopereerd, 3 kleine sneedjes en 6 weken de mitella om. de pijn die ik toen voelde is weg. schouder is nu alleen zo stijf dat ik ,t idee heb dat er nooit meer beweging in komt. even afwachten maar.

  nadeel ervan is dat je schouder nooit meer zo beweeglijk zal zijn als voorheen.

  dit is waarschijnlijk niet ,t zelfde als wat jij hebt ,maar misschien moet je toch tegen de orthopeed zeggen dat je een secund opinion wil voor de zekerheid.

  heel veel succes en hopelijk ben je er snel vanaf

  groetjes sabine

 • jannet

  hoi,

  ik las je berichtje (misschien ben je inmiddels al wel geopereerd) maar vorig jaar heb ik slijmbeursontsteking gehad, naar de dokter geweest en heb 3 weken diclofenac geslikt.

  tot ik smorgens wakker werd en mn arm helemaal niet kon bewegen, zelfs met ademen deed het mega zeer.

  toen ben ik doorverwezen naar de therapeut, maar echt helpen deed het niet al kon ik inmiddels wel weer bewegen en aan het werk.

  toen de therapeut verder niks meer kon, kwam de pijn geleidelijk weer terug tot ik in de gezondheidsniews(maandblad) iets las over flambosin tegen slijmbeursonts.

  dit heb ik bestel en 2 weken lang 6 capsules per dag genomen daarna elke week 1 minder. ik neem nu elke dag 2 capsules en ik voel het soms nog wel als ik hem overbelast heb, maar zelfs de peesontsteking is er (bijna)van weg!

  misschien een tip om ook te proberen?

  gr jannet

 • Ilse

  Hallo,

  Je berichtje is al een aantal maanden oud en vraag me af hoe het nu met je gaat.

  Zelf zit ik al bijna 2 jaar met soortgelijke klachten. De pijn in m'n schouder begon langzaam op te komen met uitstraling naar m'n bovenarm. Ik ben wel 3x bij de huisarts geweest en steeds werd ik weer weggestuurd dat het spierpijn zou zijn, maar m'n gevoel zei dat dat niet zo was. Uiteindelijk, om een lang verhaal kort te maken heb ik 4x een injectie gehad, een jaar fysiotherapie maar het heeft allemaal niet geholpen. Nu sinds een paar weken loop ik bij een chiropractor. Ik heb daar m'n hoop op gevestigd. Deze man wist zijn vinger op de gevoelige plek te leggen en wat bleek? een paar jaar geleden heb ik een fietsongeval gehad en sindsdien is er iets mis met mijn wervelkolom. Het schijnt dat er wel 1 a 2 jaar overheen kan gaan eer je echt klachten begint te krijgen, in mijn geval dus….. Nu word ik wekelijks “gekraakt”, na 5 a 6 behandelingen zou ik verbetering moeten gaan voelen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat….

  Jullie ook allen sterkte gewenst met je schouder…

  Ilse

 • tanja

  beste jannet en ilse

  Bedankt voor jullie reactie!

  Mijn operatie is niet door gegaan omdat het spontaan beter ging.

  Dat wil niet zeggen dat het over is maar er is mee te leven.

  Ook weer fysio gehad maar daar verslechterde het weer mee dus nu leven met wat ik kan en dat word heel zachtjes aan toch steeds wat meer.

  Ik denk zelf dat RUST de enige remedie is,het is niet vanzelf gekomen vaak al jaren overbelast en dat kan niet in een paar maanden herstellen.

  Ik wens jullie heel veel sterkte met jullie klachten en hoop dat het ook bij jullie beter zal gaan.

  Groetjes Tanja

  TIP: Als ik zit leg ik een hoofdkussen op mijn schoot en daarop mijn arm,je lijkt wel op een oud … maar het helpt bij mij goed omdat je arm,spieren,pezen dan even tot rust komen,al is het maar een kwartiertje

 • roger bax

  Amai

  hier dezelfde hope loze ziel, als ik dit allemaal lees vindt ik dit eigenlijk niet goed

  ik heb dit ook als weer meer dan 2 jaar en al ook dit allemaal gedaan van onsteking remmers,inspuitingen 3x , foto's laten maken tot nmr toe nu moet ik aanstaande dinsdag terug voor de uitslag ik ben benieuwd.

  ps ik laat mijn arm al die tijd rusten als ik op de sofa zit dus omring door kusssens lings en rechts help niet maar verzacht de pijn wel

  de pc is ook vergif voor mijn arm

  groeten uit Belgie

 • Jacqueline

  hallo lotgenoten.

  Ik heb sinds een week ook een peesontsteking in mijn schouder.

  Maar dit komt waarschijnlijk omdat ik nu sinds een half jaar weer intensief aan het werk ben. Ik heb namelijk sinds februari 2004, 5 operaties gehad aan mijn schouder. Ik ben in mijn eigen woonplaats Weert een beetje verprutst en heb dit allemaal laten herstellen in de St.Maartenskliniek in Nijmegen. Mijn kapsel en mijn labrum waren allebei kapot.Als ik me omdraaide in bed dan vloog hij al uit kom, maar na een zware operatie en bijna een jaar revalideren is het weer goed gekomen. Maar nu na al die tijd is mijn schouder dus overbelast en heb ik dus een peesontsteking. Ik ga ervan uit dat dit met wat gas terugnemen en medicatie weer overgaat. Ik krijg over twee weken een echo van mijn schouder en hoop dat het er dan weer beter uit ziet. Ik zou jullie aanraden dokter niet te lang maar zoek een goede specialist die hier verstand van heeft, en mijn advies is dan ook dr. de Vos in Nijmegen. Je moet wel en tijdje wachten voor je aan de beurt bent maar het wachten is zeker de moeite waard, want die man heeft echt verstand van schouder problemen, want bij mij heeft hij toch maar mooi het pruts werk van een ander compleet hersteld.

  groetjes en Beterschap allemaal van Jacquelineroger bax schreef:

  >

  > Amai

  > hier dezelfde hope loze ziel, als ik dit allemaal lees vindt

  > ik dit eigenlijk niet goed

  > ik heb dit ook als weer meer dan 2 jaar en al ook dit

  > allemaal gedaan van onsteking remmers,inspuitingen 3x ,

  > foto's laten maken tot nmr toe nu moet ik aanstaande dinsdag

  > terug voor de uitslag ik ben benieuwd.

  > ps ik laat mijn arm al die tijd rusten als ik op de sofa zit

  > dus omring door kusssens lings en rechts help niet maar

  > verzacht de pijn wel

  > de pc is ook vergif voor mijn arm

  >

  > groeten uit Belgie

 • Ingrid

  Hallo allemaal,

  Sinds pinksteren heb ik een acute slijmbeursontsteking en een peesontsteking in de schouder gekregen. Door de huisarts ben ik doorverwezen naar een orthopeed, mede omdat de bewegelijkheid in de arm heel beperkt was. De orthopeed heeft mij bij het eerste bezoek een injectie in de schouder gegeven.

  Daarna is er een echo gemaakt waaruit bleek dat er sprake was van een impegment. (beknelling pees in schouder) Nu hoopt hij dat het door nog 3 maanden de pees met rust te laten deze vanzelf minder gaat zwellen en dan alsnog los komt.

  Wie heeft er hier ervaring mee???

  De pijn zit er nog steeds (wel wat minder door de injectie en de bewegelijkheid van de arm is nog beperkt.

  Graag jullie reacties!!!!

  Bedankt.

  Groetjes,

  Ingrid

 • johan

  Hoi allemaal , ik heb denk ik ook 1 van de 2 maar weet nog niet wat .

  AANSTAANDE DINSDAG MOET IK ER DUS VOOR NAAR HET ZH MAAR ALS IK AL DIE VERHALEN ZO LEES DAN KRIJG IK NIET ECHT HET GEVOEL DAT ER VEEL HOOP IS OOK AL OMDAT IK WERKZAAM BEN ALS VERHUIZER EN IK NU AL 2 WEKEN IN DE ZIEKTEWET ZIT OMDAT HET WERK NIET SAMENGAAT MET DE PIJN DIE IK DAARVAN ONDERVIND , ( SORRY VOOR DE CAPS ) noe lees ik ook over inspuitingen maar niemand heeft het erover of dat erg gevoelig is als ze met een spuit naar binnen gaan , kan iemand mij vertellen wat dat voor gevoel geeft ?? hoor van mensen om me heen wel dat het niet fijn is maar dat zijn mensen die het niet zelf ondervonden , vandaar dus mijn vraag aan mensen die het wel gedaan hebben .

  groetjes Johan

  iedereen trouwens sterkte en s6 met de klachten

 • maw

  Hoi Johan,

  Ik heb ca. 1,5 maand geleden een spuit in mijn slijmbeurs gehad. Van anderen hoorde ik dat het behoorlijk pijn deed, maar ik vond het echt meevallen. Nu was het wel zo dat ik alleen pijn had met bewegen en niet als mijn schouder rustte. Misschien dat het eraan ligt hoe zwaar je blessure is.

  Overigens heb ik nu weer een peesontsteking. Het schiet niet echt op.

  Succes ermee.

  Anna.