Ik heb een vraag? Vanaf 1993 heb ik last van Nekschouderpijn, met tintellende vingers. Ik vind het vriend dat men in juni 2009 constateerde dat ik nek-hernia had.

Hieronder diverse bevindingen van specialisten, denk ik dat de Nekhernia kennelijk vanaf 1993 al begon?

Kunnen jullie specialisten mijn vraag beantwoorden en eventueel meerdere informatie?

In juni 2009 constateerde een Neurochirurg dat ik Nek-Hernia had/hebt. Ik geef een beschrijving van de specialisten

De huidige CWK laat een discusversmalling zien op het niveau C5 C6 met discrete degeneratieve haakvorming. De X-CWK in 2006 ( de eerste röntgenfoto die voor mij ter inzage is) laat een zelfde beeld zien. Er is een lichte kyfotische knik op dit niveau . De MRI van de CWK laat een discreet versmald neuroforamen zien op het niveau C5 C6 rechts meer dan links. Ook op het niveau C6 C7 zijn de neuroforaminae aan de nauwe kant, minder uitgesproken dan op het niveau C5 C6.

- (X-CWK uit 1988 gb. Uit 2000 degeneratieve afwijking C5/6 met discusversmalling)

Een Neuroloog schreef in 1997 deze bevindingen:

Röntgenonderzoek van de cervicale wervelkolom, bij extensie ontstaat een licht kyfotisch verloop over het traject C4 tot C6, overigens geen aanwijzingen voor instabiliteit of traumatisch beschadiging van het skelet.

Een orthopaedisch chirurg schreef in 1993 deze bevindingen:

Er is een geringe hypertonie van de paravertebrale musculatuur t.h.v. het niveau C4/5. Patient geeft echter geen noemenswaardig drukpijn aan.

Aanvullend röntgenonderzoek: Cervicale wk: Kleine verkalking net ventraal van het corpus C5 met iets wigvormige afplatting. Functiefoto’s zijn niet afwijkend. Ook een röntgenfoto van de linker schouder met westpoint view toont geen ossale afwijkingen.

In afwachting op jullie reactie verblijf ik

Met vriendelijke groet,