Pijnlijk stuitje

  • Mariek

    Hallo allemaal,

    Ik heb nu al een jaar last van mijn stuitje/staartbeen. Het is ineens uit het niets op komen zetten. Ik heb heel veel pijn bij het zitten vooral.

    Ik heb sindskort een zitbaan en de pijn is de laatste tijd niet te harden… Weet niet meer hoe ik moet gaan zitten en waar ik het moet zoeken,,, Zit de hele tijd te bewegen op mijn stoel om de pijn te verlichten,

    Ik heb inmiddels foto's laten maken, maar daarop is niks te zien. 28 mei ga ik naar een orthopeed, ik hoop dat ze me verder kunnen helpen want het begint me ernstig te belemmeren in mijn dagelijks leven,

    Ik heb nu zware pijnstillers gekregen, hopen dat dat de pijn verlicht. Gister was het zo erg dat ik er gewoon misselijk en duizelig van werd…..

    Herkend iemand deze klachten???

    Mijn dokter “vermoed” dat het coccydygonie is, ofzoiets,,,,,

    Ben er veel over aan het lezen en het is wel erg herkenbaar, maarja eerst maar alles even afwachten!

    xxx een liggend of staand meisje

  • M

    Mijn zoon is 21 jaar en heeft ook plotseling, zomaar ineens, sinds een dag of 3 een pijnlijke stuit. Hij vroeg me om te kijken of het daar niet helemaal blauw is, maar er is niets te zien. Hij kan moeilijk zitten, zeker niet iets achterover zitten.

    Ik vind het maar vreemd en hij natuurlijk ook. Hij is niet gevallen, niks geks gedaan. Gewoon uit het niets een pijnlijke stuit. Het gevoel alsof je er hard op gevallen bent zegt hij zelf.

  • A.

    hallo,

    ik heb er sinds een weekje heel erg veel last van. ook ik ben een jongen van 21 en werk bij een callcenter dus moet de hele dag zitten.

    het lijkt me precies hetzelfde als wat uw zoon heeft, moeite met zitten, en al helemaal niet achterover. voorover gebogen of liggen heb ik geen last.

    en ook hier kwam het uit het niets.

    ik hoop dat iemand hier wat antwoorden heeft.

    groetjes,

    een jongeman met veel pijn

  • Monique

    Hoi hoi,

    Helemaal herkenbaar het verhaal van Mariek. Bij mij kwam het ook zomaar opzetten en nu beinvloed het behoorlijk mijn dagelijks leven. Enkele maanden terug ben ik bij de huisarts geweest en kreeg te horen dat er niks aan te doen is, enkel een operatie waar het stuitje opnieuw “gebroken” wordt??? Tegen de pijn kreeg ik een prednison injectie. Dit hielp enigszins, echter is de pijn nu gewoon weer terug. Ik vraag me ook af wat hier verder aan te doen is. Kan geeneens lekker relaxed op de bank naar de tv kijken of op de fiets naar m'n werk e.d. Heel vervelend!!!

    Gr, Monique

  • A.

    hallo hier ik weer,

    maandag (gister) na veel doorzeuren van mijn ouders naar de huisarts gegaan.

    het bleek bij mij om een abces te gaan die onmiddelijk verwijderd moest worden, dus ik dezelfde dag nog naar het ziekenhuis.

    kleine operatie maar moest wel een dagje blijven.. nu een weekje rusten en volgens de verpleger is alles dan in orde.

    ben uiteindelijk blij dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan want ze zeiden dat het veel erger kon worden.

    groetjess

  • Yolanda

    Mijn zoon van 14 klaagt nu ook al een week van pijn in zijn stuitje.We zijn maandag bij de dokter geweest maar deze beweerde dat het eigenlijk niet kon als je het niet gestoten hebt of gevallen.Gisteren is hij eerder naar huis gekomen uit school omdat hij niet kon meer kon zitten.Heeft de gehele dag op de bank gelegen.Maar dat lijkt me ook niet de oplossing.Hij moet toch in beweging blijven.Weet iemand een oplossing?Ik hoor het graag.

  • Monica

    Al jaren loop ik rond met een stuit die helemaal naar binnen staat. Geen enkele arts of osteopaat/ chiropractor had dit ontdekt. Wel dat mijn bekken steeds scheef stond en mijn rugklachten steeds erger werden. Ik danste toen nog veel voor mijn werk, dus ontdekte pas in een baan waarbij ik veel moest zitten,dat ik ondraaglijke pijn kreeg. Bij het preventief medisch centrum in Rotterdam zit een geweldige chriropractor die meteen een foto maakte en dus zag wat er werkelijk aan de hand was met mijn stuit. Ze hebben eerst mijn bekken en rug weer rechtgezet en zijn vervolgens begonnen aan de behandelingen om mijn stuit weer recht te zettten.

    Omdat ik vrij mager ben kan het langs buiten en hoeft het niet inwendig. Normaal gesproken wel. Deze chiropractor (Mulder heet hij) is gespecialiseerd in het behandelen van gebroken en vergroeide stuitjes. Ik knap heel erg op. Mijn rugwervels staan ook weer recht en de pijn is bijna verdwenen. Ik weet dat elke stuitbehandeling anders is, dat heeft hij me verteld. En dat het ook niet bij iedereen lukt. Soms gaat de stuit toch weer in de oude stand staan.

    Deze chiropractor is in ieder geval de eerste na tien jaar ellende die mijn klacht serieus heeft genomen en weet waar hij over praat. Garanties zijn er niet, maar ik zou iedereen aanraden die ook stuitklachten heeft om eens bij hem langs te gaan.

  • Monique

    Beste Monica,

    Graag zou ik het adres hebben van deze praktijk. Ik loop al geruime tijd met pijn en krijg een beetje hoop bij jouw verhaal.

    Mijn e-mailadres is: moosie_76@hotmail.com. Hoop van je te horen.

    Gr, Monique

  • karolien

    haloo allemaal met een pijnlijke stuitje

    ik heb ook z'n pijn aan mijn stuitje zeker al 3,5 jaar ongeveer van alles geprobeert spuiten- therapie– gipskorset noem het op

    zo maar gekregen van wat lang zitten

    ik moet er maar mee leren leven zeggen ze ik ga nu rotterdam proberen en in nijmegen zit ook iemand zeggen ze dus ik ga op zoek .

    Graag hoor ik wat van jullie sterkte en hou vol karolien

  • marja

    Hallo, ik heb zelf ook al jaren last (gehad) van mijn stuit. Het afgelopen jaar had ik ook zo'n pijn dat ik niet lang kon zitten, met opstaan van een stoel of uit een zadel (motor), had ik enorm veel pijn. Dat ging bijna niet.

    Dokters konden er niet veel aan doen.

    Uiteindelijk heb ik, na veel surfen op internet over mogelijke oplossingen, twee kussens gekocht bij Knoop-trading van 29,95 per stuk. Het zijn speciale kussens van zo'n 12-14 cm dikte, met een uitsparing erin voor je stuitje. Ze heten ‘coccydynia cushion’. Ik heb er 2 gekocht, eentje voor thuis en eentje op mijn werk.

    Het is een uitkomst gebleken. Thuis heb ik het kussen niet meer nodig, op mijn werk heb ik er een gewoonte van gemaakt om er dagelijks op te zitten. Zelfs nu ik geen last meer heb, want ik ben veel te bang dat ik de pijn weer terugkrijg, als ik weer te lang gewoon op een stoel moet zitten (zonder het speciale kussen).

    Ik kan het iedereen aanraden. Het is in ieder geval een verlichting van je pijn en bij mij tot nu toe de beste oplossing. Ik heb geen last meer van mijn stuitje !

    Marja