hallux valgus-operatie

  • jacqueline crucq

    Ik ben in september naar Alicante geweest voor een operatie aan de hallux valgus van mijn rechtervoet. Daar is een gespecialiseerde voetkliniek van Dr. San Roman. Ik ben zeer tevreden, zowel over de contacten met de kliniek, als over de operatie en het resultaat. De medewerkers van de kliniek zijn zeer vriendelijk, respectvol, zorgzaam en deskundig. Bij mailcontact is er altijd binnen 12 uur een reactie, hoeveel vragen je ook hebt. De operatie is poliklinisch, gaat onder plaatselijke verdoving en na een paar uur ga je lopend (met aangepaste schoen) de kliniek weer uit.

    Mijn voet herstelt goed, ik kan weer onbeperkt lopen en hardlopen. Voorlopig draag ik nog wel een orthese, maar daar heb ik geen last van. Dr rontgenfoto's van een paar maanden na de operatie laten een volledig herstel zien.

    Ook nu heb ik nog steeds goed contact met de kliniek, als ik een vraag heb, is er direct antwoord.

    Ik kan het iedereen aanbevelen!

    Jacqueline

  • Eva M.

    Daar ik aan beide voeten een ernstige Hallux Valgus en klauwtenen had, heb ik mij op 29 december jl. door Dr. Van Dalen van de Bergmanclinics te Naarden laten opereren. Ik kon kiezen uit een volledige narcose , een locale verdoving of een ruggenprik, met of zonder roesje. De operatie heeft 1 uur geduurd. 15 Minuten na de operatie was ik al weer bij uit de volledige narcose. Nog 1 uur in de verkoeverkamer gebleven. Daarna werden er foto's gemaakt en werd ik teruggebracht naar mijn luxe 1-persoonskamer met eigen badkamer en toilet. Dr. Van Dalen kwam langs en liet mij het verschil zien tussen de foto's van voor en na de operatie. Alleen 1 kleinste teentje is niet behandeld. Ik heb geen enkele pen in mijn tenen. De bunions (knobbels) zijn verwijderd. De 1e 2 middenvoetsbeentjes (onder de grote tenen) zijn doorgezaagd. De botdelen zijn met een schroefje aan elkaar gezet, zodat ze goed aan elkaar kunnen groeien. De schroefjes hoeven er niet meer uitgehaald te worden. De kleine teentjes zijn behandeld door de peesjes aan de achterkant door te snijden. Toen ik terug was op mijn kamer, kreeg ik een band om elke voet. Die banden zaten gekoppeld aan een apparaat, dat de voeten koelde en tegelijkertijd voor compressie zorgde. Dit alles om zwelling te voorkomen. Daardoor mocht ik pas de volgende morgen uit bed en nadat ik de fysiotherapeute gesproken had. Ik mocht meteen oefeningen doen met de grote tenen om stijve tenen te voorkomen. Met stijve tenen kan je later je voeten niet meer goed afwikkelen. Hierna ben ik naar huis gegaan. Als extra voorzorg heb ik mij door de huisarts Calci Chew D3 laten voorschrijven. De vitamine D3 in een hoge dosis. Alleen calcium slikken heeft geen zin. Je lichaam neemt geen calcium op zonder D3 en D3 komen we allemaal 's winters tekort. Ook slik ik Arnica druppels tegen kneuzingen en blauwe plekken. Ik was blij, dat ik krukken genomen had. Je staat wel erg wankel op die postoperatieve schoenen, waarmee je op de hielen loopt om zo de voorvoeten te ontlasten. Ik heb de krukken maar 2 dagen gebruikt. Ik loop nu al bijna net zo snel als normaal. 2 Weken na de operatie kreeg ik andere schoenen en een afneembare teenspalk aangemeten. Met die schoenen worden de voeten helemaal belast, maar je kan ze nog niet afwikkelen. Hierna mocht Ik al gewoon mijn voeten wassen. De 1e 2 dagen dacht ik: “Oh waar ben ik aan begonnen”. Maar daarna ging ik heel snel vooruit. Als alles goed gaat mag ik over ruim 3 weken normale schoenen aan. Zoals het nu is kan ik Dr. Van Dalen van harte aanbevelen. Voor zover ik weet is zij de enige in Nederland die 2 voeten tegelijk opereert en geen pennen gebruikt bij de behandeling van hamer- of klauwtenen. Het voordeel van die speciale schoenen is, dat je meteen kan lopen. Als je zorgverzekeraar een contract heeft met Bergmanclinics wordt de operatie volledig vergoed.

  • Moniek

    Hoi Eva,

    Fijn om te horen dat er ook nog positieve ervaring uit ons land voortkomen op de door NL artsen uitgevoerde correcties.

    Ik zit al jaren te dubben, wel of geen HV correctie in NL laten doen..maar heb nooit de knoop door willen hakken na verhalen over pennen, pijnlijk litteken weefsel en compleet vastzittende teen gewrichten.

    Helaas krijg ik wel steeds meer last van mijn kwaal, dus ben ik toch maar weer eens gaan kijken en kwam jouw verhaal tegen.

    Ik was benieuwd wat voor pakket jij hebt van de zorgverzekering? Ik zag dat de mijne wel een contract heeft met de kliniek maar dat zal vast niet onder het basis pakket vallen..

    Groetjes,

    Moniek

  • Peggy

    Mijn dochter wordt binnenkort aan 2 voeten tegelijk geholpen. Ik zoet wat praktische tips. Hoe lang moet ze in een rolstoel. Hoe kan je het beste naar de WC en douchen, en hoe gaat het met school. Graag een reactie.

  • klaasje

    15 okt jl geopereerd aan hallux valgus in de Bergman kliniek in Naarden door dr v Dalen , Tot nu toe alles perfect verlopen .Geholpen door middel van een ruggenprik en een slaapmiddeltje.Ik heb 2 voeten tegelijk laten doen het is wel even afzien vooral de eerste 2 weken .Totaal geen pijn gehad en volgende week moet ik terug voor een foto en bij dr v Dalen en mag ik als alles goed is mijn schoenen aanpassen.Mijn voeten zijn ontzettend mooi geworden .Ik zou het iedereen aanradenwant ik had veel pijn aan de hallux valgus en kon geen schoenen meer verdragen.,,

  • Sabine

    Hallo Peggy,

    Onze dochteer zit met precies hetzelfde probleem. Zij heeft ook een hele erge HV aan beide voeten. Heb jij al tips gekregen hoe het moet. Bij ons is geadviseerd om maar 1 voet te doen maar ik ben bank dat ze dee andere voet daarna niet meer wil laten helpen. Heb jij al gehoord van anderen hoe het gewone schoolleven gaat met beide voeten? Ik ben zo benieuwd en ik zoek nu argumenten om onze dochter te overtuigen.

    gr. Sabine

  • klaasje

    Sabine alsik jullie was maakte ik een afspraak bij dr v DALEN Bergman kliniek in Naarden.

  • Johanna

    Ben 26 september 2012 aan mijn rechtervoet geopereerd en 19 december 2012 aan mijn linkervoet. Twee weken gips en 4 weken loopgips. Het is aan te raden om een verdoving achter in de knieholte te nemen. Geen ruggeprik of andere narcose. Aan mijn twee voeten helemaal geen pijn gehad. Nu nog wel stijve tenen. Loop al met laarsen geen hak en 1 maat groter. Ben wel weer trots op mijn voeten kan van de zomer weer open schoenen aan. Ben geopereerd door dr. Faber Rode Kruis een fantastische chirurg.

  • paulaverkooij

    jacqueline crucq Schreef:

    ——————————————————-

    > Ik ben in september naar Alicante geweest voor een

    > operatie aan de hallux valgus van mijn

    > rechtervoet. Daar is een gespecialiseerde

    > voetkliniek van Dr. San Roman. Ik ben zeer

    > tevreden, zowel over de contacten met de kliniek,

    > als over de operatie en het resultaat. De

    > medewerkers van de kliniek zijn zeer vriendelijk,

    > respectvol, zorgzaam en deskundig. Bij mailcontact

    > is er altijd binnen 12 uur een reactie, hoeveel

    > vragen je ook hebt. De operatie is poliklinisch,

    > gaat onder plaatselijke verdoving en na een paar

    > uur ga je lopend (met aangepaste schoen) de

    > kliniek weer uit.

    > Mijn voet herstelt goed, ik kan weer onbeperkt

    > lopen en hardlopen. Voorlopig draag ik nog wel een

    > orthese, maar daar heb ik geen last van. Dr

    > rontgenfoto's van een paar maanden na de operatie

    > laten een volledig herstel zien.

    > Ook nu heb ik nog steeds goed contact met de

    > kliniek, als ik een vraag heb, is er direct

    > antwoord.

    > Ik kan het iedereen aanbevelen!

    >

    > Jacqueline

    hallo Jacqueline

    wat heeft t bij elkaar gekost want daar lees ik niets over

    groet Paula

  • Gretha in't Veld

    Ook ik werd attent gemaakt op de San Roman Kliniek en ik kan aan beide voeten geopereerd worden. Loop al 3 maanden op birkenstocks omdat ik geen schoenen meer aankan. Nu zegt ook VGZ Plus Zorgverzekering dat ze niets vergoeden omdat het College van Zorgverzekeraars de kliniek en methode niet erkend. Bizar, zoveel vrouwen er naar toe en alleen maar super goede resultaten. Mijn orthopeed in Nederland zei letterlijk dat hij zeer onder de indruk was van de resultaten. Hij meldde dat het in Nederland een erg conservatieve manier is.

    Wie heeft de operatie daar wel vergoed gekregen? Dan ga ik een klacht indienen.

    Dank voor je reactie.